Vivere Incipimus Viso Abrahamo

Dé studievereniging voor alle studenten notarieel recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam

Sinds 1967 is V.I.V.A. onmisbaar in het leven van de notariële student aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Met meer dan een halve eeuw aan tradities en gebruiken zijn wij een florerende en dynamische vereniging, net als de stad waar wij gevestigd zijn.

V.I.V.A. behartigt de belangen van de notariële student aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.  Zij beoogt haar leden, naast de theoretische kennis die zij vergaren aan de Vrije Universiteit, kennis te laten maken met de notariële rechtspraktijk en zich breder te ontwikkelen. Zo organiseren wij bezoeken aan grote en kleine notariskantoren, borrels en festiviteiten. Daarnaast reizen wij af naar het buitenland om de internationale verschillen in het notariaat te ontdekken en organiseren wij landelijke evenementen met onze zusjesverenigingen om het netwerk van onze leden te verbreden.

De vereniging heeft haar naam te danken aan de zinspreuk: ‘Vivere Incipimus Viso Abrahamo’, hetgeen betekent: ‘Wij beginnen pas te leven als wij Abraham hebben gezien’. Dit houdt verband met het feit dat ten tijde van de oprichting van de vereniging men over het algemeen pas op latere leeftijd tot notaris werd benoemd. Wijsheid en ervaring komt immers met de jaren.

Ontwikkel je

Word lid!

V.I.V.A. ziet de vereniging als platform om je op diverse vlakken te kunnen ontplooien. Dit door middel van sociale maar ook carrière-gerelateerde activiteiten. Word ook lid!

Hoofdsponsor

Loyens & Loeff is een gerenommeerd kantoor waar de specialisten adviseren op zowel civiel als fiscaal gebied. Tot hun cliënten behoren grote ondernemingen, financiële instellingen en overheden. 

Korting op je studieboeken

Lid zijn van de notariële studievereniging V.I.V.A. betekent ook studieboeken aanschaffen met korting! Klik op onderstaande knop of laat jouw bewijs van lidmaatschap zien bij de VU boekhandel.

DOWNLOAD

ONZE APP

Download de V.I.V.A. app om op de hoogte te blijven van de nieuwste evenementen, de laatste nieuwtjes en om alle foto’s te bekijken!

Een extra uitdaging

Een commissie is niet alleen een mooie aanvulling op jouw CV, maar het is ook erg leuk om te doen! Help jij het bestuur er weer een gezellig jaar van te maken?