Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bestuursinteresse-middag

19 april |13:00 - 15:00

Het jaar is voorbijgevlogen en dat betekent dat V.I.V.A. weer op zoek is naar een nieuw bestuur voor het jaar 2024-2025! Tijdens dit moment kun je meer te weten komen over wat een bestuursjaar precies inhoudt en er zal alle ruimte zijn om de vragen te stellen die je hebt. Je mag gerust langskomen als je niet helemaal zeker weet of je een bestuursjaar wilt doen, wij zijn er om te helpen!

Op dinsdag 23 april organiseren wij nog een bestuursintresse-middag. Mocht je beide momenten niet kunnen? Neem dan vooral contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden!

Hieronder zal alvast kort worden verteld wat een bestuursjaar ongeveer inhoud en welke functies er zijn.

Een bestuursjaar bij V.I.V.A.
Bij een bestuursjaar leer je veel belangrijke vaardigheden. Je zal veel leren over het organiseren van evenementen, je gaat je bezig houden met het dagelijks bestuur van de vereniging en je zal veel nieuwe contacten maken. Daarnaast is een bestuursjaar vooral ook heel erg leuk!

Ieder jaar wisselt V.I.V.A., dé studievereniging voor alle studenten notarieel recht aan de Vrije Universiteit van de Amsterdam, van bestuur. Dit biedt vijf nieuwe studenten de mogelijkheid om een jaar lang de leiding te nemen over de vereniging. Dit jaar zijn we op zoek naar alweer het 58e bestuur!

Als bestuur ben je verantwoordelijk voor het leiden van de vereniging en de commissies. Samen met je medebestuursleden heb je de taak om V.I.V.A. zo goed mogelijk te besturen en de vereniging draaiende te houden. Elk bestuurslid heeft een andere functie en specifieke taken, die hieronder verder zullen worden toegelicht. 

Jaarlijks organiseert V.I.V.A. verschillende formele en informele activiteiten voor de leden. Via activiteiten zoals kantoorbezoeken, borrels, etentjes, reizen en nog veel meer krijgen de leden de kans om elkaar en kantoren beter te leren kennen. 

Een bestuursjaar bij V.I.V.A. is een waardevolle en leerzame ervaring. Je komt tegenover allerlei uitdagingen te staan die je later in jouw carrière ook zult tegenkomen. Daarnaast leer je kritisch te denken, oplossingen te verzinnen voor complexe problemen en in een hechte groep samen te werken.

Bestuur bij V.I.V.A. is een parttime functie, dit betekent dat het mogelijk is om naast het bestuursjaar te blijven studeren en werken, wel is enige flexibiliteit vereist. Hoeveel tijd een bestuursjaar precies kost verschilt per functie er per moment in het jaar, vraag vooral aan de bestuursleden hierover meer informatie. Voor al het harde werk krijg je een vrijwilligersvergoeding.

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging en lijkt het jou leuk om onze vereniging een jaar lang te vertegenwoordigen? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar viva.rechten@vu.nl en wie weet word jij het 58e bestuur van V.I.V.A.!

De functies
Praeses (voorzitter)
Als voorzitter treed je op als woordvoerder en vertegenwoordiger van het bestuur. Je bent het gezicht van de vereniging en onderhoudt intensief contact met de zuster- en broederverenigingen, de universiteit en de sponsoren. Je leidt de bestuurs- en ledenvergaderingen en voert samen met de fiscus de sponsorgesprekken. Je bent ook het aanspreekpunt van de eerstejaars- en alumnicommissie en verantwoordelijk voor de activiteiten die jij samen met hen organiseert.

Ben jij ondernemend, oplossingsgericht, enthousiast en kan jij goed met mensen overweg? Misschien ben jij dan wel de nieuwe praeses van V.l.V.A. voor het collegejaar van 2024 – 2025!

Ab Actis (secretaris)
Als ab actis neem je de rol van secretaris van de vereniging op je. Met behulp van de activiteitencommissie organiseer je de activiteiten van de vereniging. Daarnaast ben je de contactpersoon van de vereniging en onderhoudt het contact met kantoren. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarplanning, de interne en externe (mail)correspondentie, het bijhouden van het secretariaat (zoals ledenadministratie, notulen en agenda) en de maandelijkse ledenmail.

Kan jij goed plannen en vind je het leuk om in contact te staan met de leden en onze sponsoren? Ben je klaar voor een leerzaam en onvergetelijk jaar? Misschien ben jij dan wel de nieuwe Ab Actis van V.I.V.A. voor het collegejaar 2024 – 2025!

Fiscus (penningmeester)
Als fiscus van de vereniging draag jij zorg voor het financiële beleid. Je voert de sponsorgesprekken en stelt de sponsorovereenkomsten met bijbehorende facturen op. Je houdt de administratie bij en bent verantwoordelijk voor de belastingaangifte. Je wordt ondersteund door de kascommissie waar je 4 keer per jaar mee bijeenkomt.

Ben jij goed met cijfers en kan je goed het overzicht houden? Ben je klaar voor een leerzaam en onvergetelijk jaar? Misschien ben jij dan de nieuwe fiscus van V.I.V.A.!

Assessor I (bestuurslid media)
Als assessor I ben je verantwoordelijk voor de website, de app en alle socialmedia kanalen. Je bent tevens verantwoordelijk voor ons halfjaarlijkse ledenblad de “Via V.I.V.A.” en maakt foto’s van alle evenementen. Je wordt ondersteund door de mediacommissie en zorgt samen met hen voor de zichtbaarheid en uitstraling van V.I.V.A., voor zowel de leden als niet-leden. Gedurende het jaar heb je ook contact met kantoren over het afgenomen promotiemateriaal.

Ben jij creatief, zit je vol met ideeën en handig met social media? Ben jij klaar voor een leerzaam en onvergetelijk jaar? Misschien ben jij dan wel de aanstaande assessor I van V.I.V.A.!

Assessor II (bestuurslid reis)
De taak van assessor II is, naast de reguliere bestuurstaken, om twee fantastische reizen verzorgen samen met de reiscommissie, namelijk het V.I.V.A.-weekend en de studiereis. Je kijkt naar de mogelijkheden voor bestemmingen, naar welke activiteiten je wilt ondernemen en ontwerpt een eigen reisprogramma voor de leden. Tijdens de reis treed jij op als reisleider en word je ondersteund door jouw commissie. Daarbij kijk je samen met de fiscus naar de begroting en stel je de deelnemersovereenkomst op.

Ben jij een organisatietalent en wil jij graag een geweldige reis neerzetten? Ben jij klaar voor een leerzaam en onvergetelijk jaar? Misschien ben jij dan wel de assessor II van V.I.V.A.!

Gegevens

Datum:
19 april
Tijd:
13:00 - 15:00

Locatie

Bestuurskamer V.I.V.A. (Kamer 2A-04 Initium)
De Boelelaan 1077
Amsterdam, 1081 HV
+ Google Maps